Maanrakennus

Maanrakennus

Kaivinkone/Maanrakennus/Piharakennus/Raivaustyöt

Tarjotaan kaivinkone urakointia Kuusamossa, Rukalla ja lähialueilla.

Kaivinkone on 3.5t painoinen kone, joka on varustettu kauhanpyörittäjällä. Koneella on näppärä tehdä kaivutöitä, muita alueita mylläämättä.

Esimerkkitöitä:

-pihamaanrakennus
-kulkuteiden teko
-sokkelin vierus kivetykset
-eristäminen

-salaojat
-pihaojat + rummut
-varastojen pohjat
-autokatoksen/autotallin pohjat
-terassien pohjat
-pihavalo kaapelointi ja anturat
-istutukset
-polkujen teko
-ruokamullan levittäminen
-kasvimaan teko
-ongelma risukoiden poisto
-imetyskentät ja kaivot
-yms.

 

Hinnat:

Kaivinkonetyö (Kaivinkone ja kuljettaja) 55e/h sis. alv.24%

 

 

Sadevesijärjestelmät

Salaoja asennetaan rakennuksen ympärille, sokkelin alareunan alapuolelle. Salaojan tarkoituksena on kuljettaa sokkelin viereen kertynyt vesi pois niin, ettei se pääse tunkeutumaan kellariin tai rakennuksen rakenteisiin. Käytännössä salaoja on siis maan alle kaivettu putki. Siinä on reikiä, joista vesi pääsee vaivattomasti sisälle putkeen. Vesi virtaa putkea pitkin joko sadevesiviemäriin, salaojakaivoon tai avo-ojaan. Salaojajärjestelmään tulisi asentaa tarkastuskaivo sopivan matkan välein. Pääsääntöisesti kaivot asennetaan rakennuksen kulmiin.

Hulevesijärjestelmät kuntoon

Usein salaojat asennetaan maahan heti perustusten rakentamisen yhteydessä, mutta tarvittaessa ne on mahdollista rakentaa myös myöhemmin. Hulevesijärjestelmällä johdetaan rakennuksen katolta tuleva vesi pois sokkelin vierestä sadevesiviemäriin tai avo-ojaan. Hulevesijärjestelmän kaivot asennetaan rännien syöksytorvien alle, jolloin vesi pääsee ohjautumaan pois rakennuksen vierestä.

Anturan suojaus on tärkeää

Eräs tärkeä osa-alue salaoja- ja hulevesisaneerauksessa on sokkelin ja anturan suojaus. Se tapahtuu parhaiten patolevyllä. Patolevy on muovista valmistettu rullamuotoinen levy, joka kiinnitetään rakennuksen sokkeliin. Patolevyn pitäisi ulottua maanpinnalta aina sokkelin alareunaan. Jos rakennuksessa on antura, sekin tulee suojata. Patolevyn avulla estetään kosteuden ja veden pääseminen rakennuksen sokkeliin. Vesi valuu patolevyn ulkopintaa pitkin salaojaputkeen ja sitä pitkin pois.

Routasuojaukset kuntoon

Salaoja- ja hulevesisaneerauksen yhteydessä on hyvä asentaa myös routasuojaus. Pääsääntöisesti routasuojaus on eristelevy, joka asennetaan maanpinnalta noin 20 – 30 cm syvyyteen poispäin kaataen rakennuksesta. Routaeristeen tarkoituksena on estää kylmän pääsy rakennuksen alle.

 

 

Tien raivaus, Tonttien raivaus, Pihanraivaus

Pihan raivaus Kuusamossa ja Rukalla ja lähialueilla.

Raivataan esimerkiksi ylimääräiset puut ja risukot tontilta. Saat siistiä jälkeä nopeasti. Kuljetamme ylimääräisen puujätteen halutessasi pois.

Tienvarsien raivaus tehokaasti ja siististi.

 

Esimerkki hinnasto:

Metsäautotien (mökkitien) tienvarrenraivaus noin 0.5km/8h (Valmiiksi keräysnipuiksi tien molemmat puolet).

Kohdetta tarkastellessa osaamme kertoa hinnan etukäteen kohteesta riippuen.

Ota meihin yhteyttä: